Jeg er landsbyen

Jeg fik sådan en tanke den anden dag. At dette savn, denne søgen efter fællesskaber, måske faktisk ikke er så umuligt at finde en løsning på. Måske skal jeg faktisk bare trække vejret rigtig dybt og vende blikket indad.

Det seneste halve år har jeg arbejdet ret intensivt med mig selv. Jeg har fået rigtig god og kompetent hjælp udefra og stor støtte hjemmefra. Og langsomt begynder der at komme sådan en indre ro. Som hvis man har gået rundt med utrolig fedtede briller lidt for længe, og egentlig har vænnet sig til det, men så pudser man dem alligevel, og pludselig kan man se alt meget bedre og man indser at man burde have fundet pudsekluden frem for længe siden.

Min desperation efter at finde landsbyen har været dybtfølt. Jeg har virkelig, virkelig brugt meget tid og energi på at researche, tale om og tænke på muligheden for at finde min (vores) landsby. Det har drænet mig, men jeg har ikke kunnet slippe det.

Det har haft bund i mange ting. Og jeg siger ikke at jeg ikke leder efter landsbyen mere. Det gør jeg i høj grad. Men måske på en mindre hæsblæsende måde.

For jeg har indset at min lykke ikke ligger hos andre. Altså i fællesskabet. Min lykke ligger hos mig selv. I mig selv. Jeg er min egen landsby. Jeg indeholder selv alt det jeg søger. Det lyder måske lidt spacey, men sådan har jeg det.

Jeg vil stadig gerne fællesskaberne. For mig selv og for min familie. Fordi når vi er sammen med andre ser vi os selv og hinanden på en anden måde. Det giver overskud at være sociale, selv når man selv skal være vært. Det føles godt at give noget til andre og det føles godt at få igen. Og heldigvis begynder jeg at se, at vi allerede har et netværk, der er der for os og vores børn. Så lige nu er fokus på at pleje de relationer som betyder noget. At pleje dem der giver og tager. Og det føles forbandet godt. For det er landsbyen. Lige her. Den starter hos mig selv. Jeg skal gøre noget. Jeg skal skabe min egen landsby.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s