Fanebærer

Når man vælger at gøre mange ting anderledes end de fleste, især i forhold til børn og familieliv, som er enormt følsomme emner, så møder man nogle udfordringer. Man kan, utilsigtet, såre, støde og skræmme og skubbe folk væk. De fleste nøjes dog med at undres, og nogle tør endda give udtryk for deres undren, og nysgerrigt spørge ind til de valg man tager. Sidstnævnte synes jeg er så inspirerende. Jeg elsker når f.eks. damerne i min mødregruppe spærrer øjnene op, når jeg hiver babsen frem, for at amme min tumling – for de tør være ærlige og stille spørgsmål og udfordre mine valg lidt. Det er skønt. For på samme tid føler jeg, at jeg i disse situationer, også på en måde inspirerer andre til at turde følge deres hjerte mere. Og hvad er mere givende end at føle at man kan inspirere andre?! Det er det usagte der somme tider kan nage og give ondt i maven. For selvom jeg i stor stil tør gøre som jeg selv synes er bedst, uanset hvad mængden mener, så kan det altså stadig såre, at føle at andre synes dårligt om mig. Jeg prøver at lade være med at tage det ind, for det er vigtigt at kunne stå ved mig selv, men i de mørke timer kan det altså være ret svært.

Vi praktiserer Aware Parenting, Baby Led Weaning (og er på vej helt over mod demand feeding over hele linjen) og Elimination Communication. Vi samsover og slynger og vikler begge børn. Vi spiser økologisk og har i det hele taget mange holdninger om kost og sundhed (selvom der da også er plads til en plade marabou – jaja, I know). Vi går til homøopat, osteopat, psykolog, parterapi, terapeut, healer og kropsterapeuter. Vi er gået over til homøopatisk profylakse, i stedet for at vaccinere os selv og vores børn. Vi dyrker yoga og crossfit. Vi forholder hele tiden os selv og hinanden til de valg vi tager, og vi vil bare gerne have det bedste ud af livet for os selv og vores børn – vores familie. Ja, jeg gik jo hjemme med begge børn indtil for nylig (den store gik ikke i børnehave i 8 måneder inden skolestart). Vi gør altid og hele tiden vores aller bedste for at have et mega godt liv.

Det seneste er at jeg personligt et begyndt at gå lidt mere ind i debatten i Familiepolitisk Netværk. Jeg har længe været aktiv i forskellige facebookgrupper (mest om børn og forældreskab) og skal til at overtage en gruppe om Bevidst Forældreskab (Aware Parenting her i Danmark) og håber at det skal være første skridt hen imod at blive certifceret i denne tilgang til forældreskabet (så jeg kan begynde at rådgive andre forældre, mere professionelt, der benytter sig af denne tilgang). Så det her med at gøre tingene anderledes udvikler sig også hele tiden. Især for mig. Men min mand har også altid haft stort behov for ikke bare at være en Lemming.

Med den her blog er jeg jo lidt kommet ud af busken. Og det er stadig ret grænseoverskridende for mig. Men jeg føler at jeg er nødt til at give noget af mig selv her, hvis det skal blive ved med at give mening for mig (og måske andre).

Jeg er den jeg er. Og jeg tør godt gå forrest med fanen. Ja, jeg gør (mens jeg holder mig for øjnene og dukker nakken, så ikke alt for mange genkender mig undervejs;))

2 thoughts on “Fanebærer

 1. Hej:-)

  Jeg er meget interesseret i at høre hvor I går til homøopat henne, og hvordan homøopatisk profylakse foregår? Jeg har til januar en tid hos Mette Mitchell med min på det tidspunkt 6 måneder gamle datter, for at få instruktion i homøopatisk profylakse, men bliver lige pludseligt i tvivl hvorvidt det er nosoder, som forebyggende behandling, eller om det er et kit man får af homøopatiske lægemidler som man giver ved symptomer på sygdom. Jeg vil gerne have en forebyggende behandling, altså et alternativ til vacciner, og kunne rigtig godt tænke mig at høre hvordan I gør, og hvad jeres erfaring er!

  På forhånd mange tak:-)

  Ronja

  Like

  1. Hej. Vi har fået homøopatisk profylakse hos Mette Mitchell. Hun ved det hele så føl dig helt tryg ved din tid hos hende 😉 tænker du næsten skal stille spørgsmålene til hende 😊 meld meget gerne tilbage her, hvad hun siger og gør 🤗

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s