Fællesskaberne findes

Igår var sådan en rigtig dejlig dag. Ja, det har hele weekenden været. Fyldt med kærlighed, glade børn, bedsteforældre og følelsen af fællesskab.

Vi var til fødselsdag i den legestue vi gik i mens børnene var hjemme hos mig fuld tid. Her var samlet en masse, unge som gamle, der i den grad gerne vil fællesskaberne og som også gerne gør en indsats for at de findes. Det var i kirkens rum og det er, som jeg også før har skrevet, et godt sted at finde gode tilbud til børnefamilier. Man kan jo mene hvad man vil om kristendommen og om at være troende, og selv ved jeg ikke med Gud og alt det der, men dem der kommer i kirkerne er ofte en del af et helt naturligt fællesskab der. Og tumlegudstjenester, med efterfølgende (gratis!!!) mad har jeg svært ved at synes noget dårligt om. I hvert fald tog jeg også selv en lille flyer med hjem, så vi kan dukke op næste gang sådan et arrangement er. Og hvis jeg så tilmed kan få nogle af vores dejlige venner med børn til at følge trop, så begynder det at ligne et projekt selv min mand vil synes om 😉

I aftes sad jeg så og så Toppen af Poppen. Her talte de også om fællesskaber. De følte nemlig at det at blive sat sammen på den der måde, når flere af dem er vant til at arbejde meget alene som artister, virkelig gav en fantastisk fællesskabsfølelse. Noget som de åbenbart havde savnet. Der blev talt om at det var følelsen af at være forstået af andre ligesindede, der virkelig gav sådan et stærkt sammenhold. Og det kan jeg virkelig relatere til. For det er jo i bund og grund det vi alle ønsker. At finde sammen med ligesindede som bare forstår os.

Jeg ved ikke om kirkelige sammenkomster kan give helt den samme følelse, for os som familie, fordi vi ikke er troende. Men altså fællesskabet her kan jo også forstås som at mødes i et rum, med andre familier, om et fælles måltid og efterfølgende fri leg til alle ungerne. Og det giver jo også virkelig noget. Og det er børnefamilier i hvert fald enige om, tænker jeg – at et gratis måltid og frirum til ungerne, så de voksne kan side og tale med hinanden i nogenlunde ro og mag, er et helt genialt koncept.

Jeg har i hvert fald øjne og ører åbne for den slags arrangementer. Og forsøger hermed at sprede budskabet, så jeg endda kan være heldig at møde nogle af alle Jer dejlige mennesker der ude, til fællesskab, leg og mad.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s