Tæt på og hver for sig

Måske er det et storbyfænomen, det her med at ville ud til fællesskaber og nærvær. I hvert fald synes det paradoksalt, at vi her i byen bor super tæt og på den måde jo egentlig har alle muligheder for at danne fællesskaber, men ikke gør det. Ikke på den måde som rigtig mange åbenbart savner.

Jeg synes jeg hører om flere og flere, der gerne vil have noget mere med andre at gøre. Som gerne vil være en del af noget større med nogle flere mennesker. Og det gør så at folk flytter ud af byen, for at finde sammen med andre i forskellige former for bofællesskaber. Mange steder har man sit eget hus/sin egen lejlighed og så er man fælles om en række ting. Det er typisk spisning, vedligeholdelse af fællesområder, børnepasning og andet. Derudover vil man gerne komme hinanden ved og være noget for hinanden. Især, er min opfattelse, tiltrækker dette børnefamilier der drømmer om et rigt børneliv med kærlige rammer. Og det er også det vi ofte selv har talt om herhjemme. Tanken om at være noget for andre, og få det igen, er bare så tiltalende.

Vi har tit sagt til andre, at vi gerne vil hente deres børn, tage dem med hjem fra børnehave/skole, bringe dem hjem efter legeaftaler og andet. At vi gerne vil være noget for andre, med tanken om at kunne være noget for hinanden. Give og få. Og det er der helt klart også meget mere af nu, end før, fordi vi har gode venner der er der, blandt andet. Men stadig er det i små doser. Og på mange måder kunne jeg stadig godt ønske meget mere af det.

Jeg er dog stadig i tvivl om længslen efter fælleshed eksisterer som et glansbillede. Vi er jo storbymennesker og bruger virkelig byen meget. Måske løsningen er et bofællesskab tæt på byen. Jeg ved det ikke. Vi ved det ikke. Måske vi navlepillende storbyfolk ikke egner os til at tilpasse og indordne os. Et er sikkert – det giver ingen mening for mig, at mennesker kan bo så tæt som vi gør i byen, uden at være noget for hinanden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s