Følelsernes (jule)tid

Her i juletiden føler jeg mig sentimental. Det er jeg nok ikke ene om. Men i år er det bare lige lidt mere end normalt. Jeg har haft et lidt hårdt år, emotionelt, og mine følelser sidder meget udenpå tøjet. Jeg er et følsomt menneske og det arbejder jeg på at omfavne og give plads til. Og ikke mindst turde vise. Det sidste er det sværeste, for som så mange andre i min generation, er jeg blevet mester i at pakke mine følelser væk. I at lukke ned for og dæmpe og ignorere visse dele af mit følelsesliv og min person (aggression og vrede er generelt blandt dem vi ligger i den bageste kasse i bunden af skabet).

Jeg har før skrevet om nogle fantastiske fællesskaber, jeg har fundet på sociale medier i forbindelse med noget selvudvikling. Her bliver jeg rørt i mit inderste af fantastiske mennesker med fantastisk indsigt som virkelig inspirerer mig. De hjælper mig til at turde være den jeg er med alle skår og kanter. Og jeg mærker virkelig, at jeg har brug for andre for at hele og for at blomstre. Det kan jeg ikke alene. Og de kloge hoveder siger vist nok også at det er i samspillet med andre, at vi virkelig kan hele vores sår. 

Min følsomhed er som skrevet forstærket lige nu. Og det er helt okay. For jeg har den støtte omkring mig jeg har brug for. Lige nu er der pga Julen fysisk en masse omkring mig og os, og mine dejlige netværk og venner er også til rådighed, når der er behov for det. Jeg vil bruge min forstærkede følsomhed til at lukke lidt luft ud af ballonen. Det er så rart, selvom det er svært. Og så vil jeg rumme mine børns følelser også i denne søde juletid. For de bliver også påvirket af alt det virak og de forventninger der er. Spændingen er stor og der er idag kun to dage til juleaften. Og vi elsker virkelig julen hos os. Alle sammen. Og julen 2016 kan jo passende være en vi husker tilbage på, som den følsomme, langsomme jul, hvor vi mærkede hinanden og os selv og gav plads til alle de følelser der kom op. Det er mit mål.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s