Alt er love i Portugal

Vi har lige været på ferie i Portugal. Ikke grisefest, fish&chips og Guinness-Portugal, men surfer-chill, freelance-fotograf, kreative klasse med masser af smuk fællesskabsfølelse-Portugal. Og jeg er mega hooked.

Landet i sig selv er ret smukt. Både frodigt og varm og med bjerge og flade sletter. Med smukke strande omkranset af grottefyldte klipper og laaaaaange lyse sandstrande hvor børnene kan løbe i vandkanten og blive begravet i det varme sand. Der er fantastiske surf-steder med høje bølger og våddragt-klædte flokke af adrenalin-elskere der styrter ned mod vandet, så snart vandet arter sig tilpas eksplosivt til at de kan ride en laaang tur på brættet hen over det hvide skum. Man får virkelig god (også økologisk) rødvin til ingen penge og butikkerne bugner med de saftigste frugter og sprødeste grøntsager. Frisk fisk fås i massevis og det hele er rustikt og velsmagende. Jeg elsker det!

Vi startede med fem dage i Lissabon, som udover at være en smuk og meget hip, gammel by, huser nogle gode portugisiske venner vi fik på Vores rejste til Bali sidste år. De bor i en gammel, hyggelig bydel og i gaderne omkring bor fætre og kusiner, søskende, mostre, eks-ægtefæller. De henter hinandens børn, agerer babysittere, spiser store familiemiddage, mødes i parken osv. osv. og ser det som det mest naturlige i verden at have familien tæt på og at være noget for hinanden. Og jeg lapper det i mig. For de har virkelig fanget den. Når deres smukke hjemmefødsler af de mange børn er ovre, så venter ikke et barselsliv som herhjemme, hvor man sidder alene i sit hjem og får sofarøv og bliver småskør, mens resten af verden ræser forbi og man længes efter arbejdsliv og travlhed. Nej, de er der for hinanden, med hinanden altid. Jeg har lyst til at flytte til Lissabon øjeblikkeligt!

Eller – jeg bliver her i Danmark. For vi har det også ret godt her. Og jeg kan slet ikke undvære min egen familie her. Men tankegangen, livet, gad jeg virkelig godt. Og derfor skal jeg, hver gang jeg rejser ud i verden og befinder mig i de her inspirerende situationer med mennesker der lever det gode liv, tage lidt af det med mig hjem til det kolde Nord. Som jeg gør, når jeg skriver om det her. Som når jeg fortæller vidt og bredt om det til alle der gider høre (også dem der ikke gider, nogen gange…). Eller når jeg deltager i Facebook-debatter om det gode familieliv. Og når jeg flytter min egen lille familie ud af byen. Osv. osv.

Så nyd det nu. Det gode liv. Med hinanden. Vær der for andre. Spred kærligheden. Alt er LOVE.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s