Minimalisme midt i materialisme

I øjeblikket er der husklargøring for fuld skrue. Jeg har ærlig talt sat gang i alt for meget. Det er typisk mig at gøre sådan. Jeg vil så gerne have, at alt skal være perfekt.

Det ærgerlige ved jagten på det perfekte hjem, er bare at den egentlig ikke rigtig giver mig noget. Sådan på det dybe plan. Der er selvfølgelig en masse utrolig rart, ved at omgive sig med smukke ting, hvilket også er en del af grunden til at jeg går op i indretning. Men i planlægningsfasen har det hele fyldt ALT for meget. Det overtog simpelthen min sjæl, at tænke på nyt køkken, lækre gulve og smukke vægfarver, møblementer osv. osv.. Ja, jeg tror jeg har trawlet HELE Pinterest for køkken-inspiration.  Men på et tidspunkt havde jeg en form for et personligt break-through, omkring at lade mig forføre af materialismen. Jeg indså nemlig, at når jeg går ned ad materialismens lokkende veje, så fylder det mig med tomhed. Sådan helt konkret får jeg faktisk kvalme. Fordi ting og sager, materielle goder, er jo ikke lig med lykke. Overhovedet. Og det fortæller min krop mig med den kvalme fornemmelse. Mit eget fysiske hylster fortæller mig, at jeg ikke skal lade mig optage af verdens fysiske “hylstre”. Det er jo det usynlige for øjet, der tæller. 

Minimalisme er en livsstil der i den grad vinder frem for tiden. Hos Smilerynker er der kæmpe fokus på at leve med færre materielle ting, og folk (også jeg) er vilde med hendes koncept. Svend Brinkmann er netop udkommet med en ny bog, som (efter sigende, er ikke selv nået der til endnu) handler om at leve mere “basic” og turde gå glip af karriereræs og alle de moderigtige items, der fylder meget i mange menneskers liv. Maj My, som lever på et lille landsted på Ærø med sin mand og fire, hjemmeskolede, børn skriver også om at leve mere men med meget mindre. Ja, overalt støder jeg på denne tendens og jeg lapper det i mig. Det berører mig så dybt, at høre og læse tanker om, hvordan vi kan leve med nogle værdier, der fokuserer på alt andet end vækst-økonomi og karriere-stiger.

Jeg ved nemlig i min essens, at det rigtige for mig heller ikke er, at jagte den helt rigtige sofapude, eller den mest unikt, smukke reol til stuen, men alligevel kan jeg ende der. Jeg har tidligere levet et liv i mode-branchen, hvor jeg næsten kunne få åndenød af at se et billede af Balenciagas nyeste it-taske. Hvor jeg længtes efter walk-in skabe fyldt med dyre designer-stiletter. Jeg ønskede mig konstant nye ting, og oftest føltes det som livsnødvendigheder – vitterligt. Faktisk bliver jeg helt anspændt i kroppen af at skrive om det lige nu – min kæbe strammer op, mine skuldre sidder oppe i nakken og mine fødder er som spændte buer. For: den materielle jagt-mark er ikke for mig.

Så derfor prøver jeg, når jeg slasker rundt med maler-klatter til højre og venstre, mens jeg knokler for at få det nye hus klar til indflytning, at minde mig selv om, at det vigtigste er kærligheden. At det er inde i mig lykken findes (og sammen med mine elskede, naturligvis). Jeg besidder allerede alt det der skal til, for at være lykkelig. Og vi har jo virkelig ALT hvad vi behøver. Faktisk har vi aftalt, min mand og jeg, at vi skal have FÆRRE ting nu hvor vi får MERE plads. Så jeg har smidt ud herhjemme – meget. Det er små skridt, men langsomt er vi på vej mod et mere minimalistisk liv. Nu starter vi lige her: I et hus laaaaangt fra byen. Og med færre ting. Og med samme mængde tid til hinanden som nu, fordi vi har købt et lille og rimelig billigt sted. Og for os handler det i bund og grund om, at vi har hinanden og TID sammen. Så kan mine hemmelige drømme om unschooling (hjemmeskoling), et gældsfrit liv endnu længere væk fra byens stimuli og meget mere materiel uafhængighed måske langsomt blive bygget på med tiden. Min og vores bevidsthed øges konstant, om at tage afstand fra det materielle ræs der ude (i verden). Og vi vil blive ved med at gøre det der er rigtigt for OS. Og vi er slet ikke i tvivl om, at et simplere liv er det rigtige. På den måde kan vi bedre mærke os selv og hinanden, og det er sådan set det eneste der betyder noget. 

Alt er love.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s