Inspektørens kontor

Igår var jeg til møde med afdelingslederen på den folkeskole hvor min søn gik i to uger. Det var vigtigt for mig, at indvie hende i begrundelserne for vores beslutning, om at tage ham ud og være hjemme (for nu). Da jeg den anden dag fandt ud af, at skolen skal føre tilsyn og komme og teste min søn, blev jeg pludselig meget bange. Jeg kunne mærke at jeg frygtede, at de kunne sige, at vi skulle give skolen en chance mere, at de kunne pudse kommunen på os – i det hele taget kom pludselig en frygt for ‘systemet’ og det at skulle vurderes. Jeg ved at det er sket for andre hjemmeskolere, at ‘systemet’ har modarbejdet dem og vurderet dem ‘uegnede’ på forskellige måder, og den viden blandede sig så med min ellers rigtig gode intuition omkring alt dette.

Ved mødet på ‘inspektørens kontor’ var jeg dog alligevel ikke nervøs, på trods af at jeg et par dage før havde alle mulige skræk-tanker. Jeg satte mig ned, roligt, og forklarede vores situation og at vi vurderede dette som det bedste for vores søn lige nu. Og så kom det overraskende: Hun mødte mig med kæmpestor forståelse og indlevelse og bakkede totalt op om vores valg. Hun mente at det bedste vi kan give vores børn, er denne ekstra tid, han får nu med sin lillesøster og mig og far! Hun havde selv undervist sine egne børn i et år i New Zealand, og det var den bedste tid som hende og familien ser tilbage på med stor glæde. WOW!

Vi havde herefter en god snak om mulighederne for at få ham tilbage i skolelivet på et tidspunkt, om hendes gode erfaringer med dette i forhold til andre børn, og at det jo så er hende der kommer på hjemmebesøg og ser hvordan vi har det. Jeg er simpelthen så glad lige nu og selvom det her med ikke at gå i skole er helt udenfor normen, så er jeg tryg og glad for at det er det vi gør. Og jeg kan jo ikke udelukke noget, for måske kommer han om et år og beder selv om at komme i skole, måske bliver vi hjemme for altid, måske flytter vi til Bali, måske, måske, måske. Vi ved det ikke – vi ved at vi er her lige nu og vi elsker hvert et minut. Livet er så fucking smukt ❤

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s