Fantastisk feminin

Jeg har netop været på endnu en uddannelsesweekend, sammen med de andre skønne doula mamas. Jeg har givet rebozo massage til en gravid, filmet en masse, lært om æteriske olier (og er hooked) og bare lyttet til Doula Mama Christina og nydt hendes smukke væsen. Det er jo så fantastisk bare at blive fyldt op på den måde. Så givende at være sammen med en gruppe kvinder, med hvem jeg deler en hel masse. Det er rørende og nærende at være i sådan en kvindecirkel og det er klart noget jeg skal dyrke meget mere.

Der er en del i mit netværk der laver søstercirkler og deslige, og det giver bare så meget mening. Hormonelt og emotionelt har vi muligheden for virkelig at connecte, når vi mødes på denne måde. Jeg selv giver i hvert fald slip på alt andet, på omverden på en måde, og fordyber mig i mig selv og det jeg er i, når jeg sætter mig i en rum med sådan en fantastisk feminin energi.

Jeg har før skrevet om hvordan vi kvinder på arbejdsmarkedet og i magtpositioner ude i verden, skal agere på maskuline præmisser. Med det mener jeg at man, i vid udstrækning, må smide omsorg, følelser og andre moderskabelige egenskaber over bord, og ranke ryggen og gå med næverne først, for at blive hørt og respekteret. Og sådan har det bare været, og er det stadig. Men jeg ser også en tendens, i det helt små, til at kvinder begynder at stå mere og mere frem med alle de feminine energier. Vi begynder at turde stå ved vores kvindelighed og bruge den til at opnå ting i verden.

Moder Teresa var sådan en kvinde – ja navnet siger jo alt. Hun var moder for de fattige og gjorde et meningsfuldt stykke arbejde (der var vist også en del kritik af hende, men lader det ligge for nu). Og der er sikkert mange andre som hende i historien og nutiden – men for mig har det maskuline paradigme bare fyldt mest. Og det har længe fået mig til at tænke på modsætningen til det. Nemlig det feminine, måske endda matriarkalske, paradigmeskifte som jeg fornemmer. Jeg mærker det helt konkret på mig selv – hvor jeg før har ‘mandet mig op’ i professionelle (og private nok også) sammenhænge, og tillige følt mig mindre værd grundet min petit skikkelse, så tør jeg nu være den kvinde jeg egentlig er.

Jeg er mor, jeg er kvinde og jeg er menneske. Og enormt mange andre ting. Men jeg er feminin og i det ligger nogle helt uvurderlige egenskaber. Og jo mere jeg tør stå ved min femininitet, fuldt og helt, jo stærkere står jeg. Jeg behøver ikke være andet end det jeg er. Jeg er en fin lille kvinde, jeg er rapkæftet og løvemor, jeg er følsom og emotionel, jeg er varm og elskende – jeg er det hele og jeg er ikke bange for at være noget af det. Jeg vil gerne dyrke det feminine endnu mere. Jeg drømmer om at komme i hænderne på skønne Indigo Moon, som arbejder med kvindevisdom og i det hele taget alt det feminine. Alle mine forbilleder, stort set, er kvinder. Jeg får veninder, mere end mandlige venner – og det er okay. Jeg er ikke en tomboy, sådan som jeg engang inderligt ønskede jeg var. Jeg er en pige (okay, kvinde, men I ved hvad jeg mener) og det er der virkelig stor power i.

Dyrker I selv Jeres femininitet, eller hvad tænker I om det her? Jeg kunne så godt tænke mig at høre om andre oplever dette paradigmeskifte, og hvordan det kommer til udtryk.

Tilbage til at være mor. De to børn jeg nu har hjemme kræver mig, så må videre. Livet er smukt og fuld af feminine energier. Og dem skal vi bruge – alt er love ❤

One thought on “Fantastisk feminin

  1. Har nok været lidt af en tomboy, men den kvindelige side er for alvor slået igennem sammen med moderskabet og åbenbaringen omkring hvad der i virkeligheden er vigtigt her i livet -at drage omsorg for sine børn og “bare” være mor med stort M og jeg elsker det ❤

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s