Elsker mit liv

I disse dage er jeg på en lille tur til Dubai. Glem alt om minimalisme og nærvær – her får du vitterligt alt hvad materialismen rummer. Kæmpemæssige bygninger og butikker så langt øjet rækker. Alt er bare skruet helt op på max. I giga-centret vi besøgte igår lugtede der skarpt af parfume alle vegne. Musikken var øredøvende og der var et akvarium med hajer, som man kunne dykke med, inde i midten af det hele. Udenfor centret stimlede folk sammen hver halve time for at se vand, lys og lydshow af en anden verden.

Jeg føler jeg er landet på en anden planet.

Jeg havde allerede inden afgang besluttet, at bruge denne tur til at øve mig i taknemmelighedens kunst. Jeg har før i mit liv været slem til at tage alt for givet, fordi jeg jo i bund og grund er mega forkælet. Jeg vidste jo godt at Dubai var overdrevet og overdådigt, så hvis denne tur skulle gøre noget som helst godt for mig, måtte jeg have mig selv med i det.

Dette sted trives adskillelseskulturen. Man har mange mange penge og det er vigtigt at vise frem. Børn har mange ting og dyrt tøj – adskilleskulturens musthaves. Børnene fodres med materialisme og jeg får en stærk fornemmelse af at de er stop-mætte. Men de voksne fortsætter med at proppe børnene og således slæber de rundt på mini-motorcykler, løbehjul og cykler og kæmpetasker fyldt med legetøj, tilsyneladende hvor end de går. Børnene serviceres, men ingen ser dem rigtigt. De er små zombier der bare rider på overdådens bølger med de voksne omkring.

Derhjemme i dejlige Danmark lever jeg og min familie et helt helt anderledes liv. Vi er, endnu ikke, minimalister, men vi prøver hele tiden at skære vores liv mere og mere ind til benet – ind til det der betyder noget. Vi gør meget ud af at se og mærke os selv og vores børn og fjerne os fra alt der ‘larmer’. Vi er meget bevidste og vi tror på, at ved at være nærværende i vores liv og med hinanden, så får vi det bedste ud af det hele.

Og så er jeg her. I Dubai. Hvor alt der findes her er menneskeskabt. Hvor behovet for alt hvad man finder her, stort set, er menneskeskabt. Hvor bedøvelsen lever i fuldt flor – alle sanserne bedøves med ting, dufte, lyde og unaturlighed. For mig er det her alt hvad der er galt med verden. Uanset hvor provokerende det er for mange at læse, så er det sådan jeg har det. Jeg opfatter det som at mennesker der lever her, over en bred kam og det gælder naturligvis ikke alle, har lammet deres naturlighed, deres instinkter, med alt det der er her. Jeg ved jo ikke hvad det er de prøver at bedøve, men sådan vil jeg i hvert fald ikke leve.

Jeg elsker mit liv. Jeg elsker min familie. Jeg har ALT. Jeg har ikke brug for materialisme til at gøre mig glad. Tværtimod så har jeg brug for mindre materialisme. For jeg kan mærke at det gør mig glad.

Alt er love og glædelig Jul – som i år for mig er mere hjerternes fest end gavernes 😘

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s