Alt er som det skal være

Idag var Bertram inviteret til fødselsdag hos en fra sin gamle klasse på Frederiksberg. Han gik i en lilleskole med nærvær, næstekærlighed og plads til alle. Hvor der var tid til den enkelte og et sammenhold uden lige. Man kerede sig fuldkomment om sine medmennesker. Jeg har aldrig været på sådan en skole før. Og jeg savner det den kunne.

Da vi ankom til børnefødselsdag var næsten hele klassen der, og børnene løb til døren, for at byde Bønne velkommen, og jeg selv måtte knibe en lille tåre over det glædelige gensyn. De stod og hoppede op og ned, mens de ventede på hver især at sige hej til ham, og jeg beundrer børns tydelige og ekspressive glæde i sådanne situationer. For wow, hvor var de glade for at se hinanden.

Imens Bønne var til fest kørte fik Irmelin lidt ‘alenetid’ (sammen med de 30 andre børnefamilier på stedet) med mor og far på KU.BE på Frederiksberg. Jeg savner ikke byen, kan jeg bare sige. Jeg har elsket at bo der, dens tilbud og alt det der, men det er ikke det jeg og min familie har brug for mere. Alle de mennesker. Stress. Stimuli.

Da vi hentede Bønne igen, spurgte jeg om han savner skolen. Det gør han ikke. Han savner vennerne, men ikke at gå i skole. Så alt er lige som det skal være lige nu. Vi elsker hjemmeskolen. Vi elsker vores liv med ro på og masser af tid. Vi elsker at finde os selv og hinanden i de rammer vi har nu. Og vi ved ikke hvad fremtiden bringer. Hvad vi drømmer om og ønsker om et år eller fem eller ti. Måske vil B i skole igen en dag. Måske vil Irmelin. Måske bor vi et andet sted. Måske rejser vi til udlandet i en årrække. Måske, måske, måske. Vi aner det ikke og det vigtigste er også, at alt er som det skal være. De kommende år kommer til at være så spændende, så fulde af eventyr og kærlighed og det eneste jeg ved er, at vi skal følge vores hjerter.

Og så er der intet som et havbad, især efter fuldmånen, der kan få mig til at mærke hvad mit hjerte siger. Og det er det, det hele handler om.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s