Husk dig selv, Mor

Jeg er enormt god til at være og gøre for andre. Lige få ordnet fem læs vasketøj, støvsugning, lege med modellervoks, bage fastelavnsboller, rydde LEGO op, lege far, mor og børn, give min mand en gang rebozo massage, give børnene zoneterapi, lave tre måltider på en dag og rydde op efter dem osv. osv.. Jeg kan det hele. Alt hvad der får tingene til at køre på skinner for alle andre, det fixer jeg.

Men mig selv? Den del formår jeg ikke rigtig at tage hånd om.

Jeg er vokset op med sådan en mor, der altid holdt et rent og ryddeligt hjem, altid havde legekammerater til os alle tre børn med hjemme, altid sørgede for at yndlingsbukserne var rene og pænt foldede til næste skoledag. Hun gjorde det hele og sad aldrig ned. Hun joker altid med, at hun ikke er højere, fordi hun er slidt ned af alt det hun ordner. Og hun ordner også virkelig meget. Jeg gør meget for at holde et rent hjem som hende, og når jeg ugentligt tørrer køkkenskabe over, er det med hendes altid fedtfingerfri i tankerne.

Men jeg har ikke lært hvordan jeg passer på mig selv (og det er så mit eget ansvar nu, at tage hånd om og ingens skyld). Det er i hvert fald ikke noget der falder mig naturligt. I årevis har jeg søgt og søgt udenfor mig selv, i forsøget på at få nogen til at fortælle, hvad jeg dog skal gøre for at livet er lidt nemmere. Og gladere. Og nu ved jeg at svaret er lige her i mig selv, jeg skal nemlig huske MIG.

Jeg kan godt huske at køre ned og havbade og deltage i saunagus ind imellem og elsker det. Jeg kan godt træne nogle gange om ugen, fordi det er godt og dejligt. Jeg kan godt bage en kage med børnene, fordi jeg selv craver sukker og smør. Men i det daglige, mit i hjemmeskolen, er det virkelig svært. Og det er noget jeg reflekterer over hver eneste aften.

Jeg har netop lavet et skema til vores hjemmeliv. Lavet to dage om ugen med faste aktiviteter: en kultur-tur-dag og en natur-tur-dag. Og så har jeg skrevet den daglige rytme ned, med små tegninger, så store og små kan skæve til den og blive mindet om rutinerne. Og hver dag efter morgenmad skal jeg nu til at lave lidt yoga. HVER dag. Fordi det gør mig så godt, jeg savner det og det bare får mig ned i kroppen, så jeg mærker mig selv. Og ved at starte dagen sådan, bliver jeg forhåbentlig bedre til at huske mig og mine behov.

For jeg kan ikke være det jeg gerne vil for andre, hvis jeg ikke først og fremmest er det for mig selv, vel?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s