Åben og sensitiv rimer ikke på blogger og normbryder

Der er noget jeg må indrømme. Som jeg synes I skal vide. Somme tider er det rigtig rigtig udfordrende for mig at skrive her på bloggen. Ikke fordi børnene er hjemme, eller jeg mangler tid, eller jeg ikke ved hvad jeg skal skrive. Det er svært fordi det her med at stå frem med mine overbevisninger og holdninger, ofte mødes af modstand hos dem jeg kender (godt). Jeg tror på nogle ting, der går direkte mod strømmen. Jeg lever et liv, som ikke er indenfor normen. Jeg arbejder ikke, sådan fast med en fast indtjening, og jeg hjemmeskoler tilmed mine børn. Jeg er helt officielt hoppet af hamsterhjulet.

Jeg ønsker ikke en verden hvor alle tænker eller lever som jeg. Jeg ønsker at vi alle gør brug af rettigheden til frit at kunne vælge, hvad der er bedst for os og vores familie. Et godt liv ser jo forskelligt ud, med forskellige øjne, og vi lever sådan som vi ser og føler det rigtigt for os lige nu. Jeg kritiserer ingen mennesker, hverken direkte eller indirekte, for hvordan de lever. Til gengæld sender andre gerne kritik min vej. Og det kan være hårdt.

Jeg er en af de der sensitive (af mangel på bedre udtryk). Jeg kan mærke min krops reaktion på andre menneskers kritiske ord, og er stadig ved at finde ud af hvordan jeg beskytter mig selv mod den slags ubehag. Man kunne måske sige, at så kan jeg jo bare lade være at gjalde op om det ene og det andet kontroversielle emne, men det kan jeg bare ikke lade være med. Jeg vil ikke være en struds.

Men jeg står her i verden med et meget åbent hjerte. Jeg er for det meste ikke længere omgivet af en betonmur af hårdhed og omverdens krav og forventninger, jeg er mit eget kærlige selv med store mængder kærlighed at give af.

Idag deltog jeg i en kærlighedsfyldt kvindecirkel, som mindede mig om hvor meget kærlighed jeg har og er. Som mindede mig om at vi alle er forbundne af denne kærlighed, og at jo mere vi lader den strømme i os selv, jo mere kan der strømme ud til andre. Og den energi kan heale os selv og andre. Når vi lever med hjertet og giver kærligheden plads, så skal alt nok gå.

Jeg er sikker på, at mine ord, hvor stødende de end virker på nogen, gør en forskel. At mit fokus på familieliv, tilknytning og nærværende relationer er vigtige at stå ved. Og når jeg så møder modstand på min vej, hvilket jo er en del af livet, så vil den føles mindre smertefuld, hvis jeg husker kærligheden. Det er jo den det hele handler om.

Så her er jeg, og jeg er fuldstændig som jeg skal være – ligesom du er dig, præcis som du skal være.

28383211_10160140382830338_1509627985_n

4 thoughts on “Åben og sensitiv rimer ikke på blogger og normbryder

 1. Hej Pille
  Vi er ikke eninge alle sammen, men når man ligge mininger og holdninger ud til debat på nettet så må man også være beret på at møde modstand, specielt på nettet hvor så mange mennesker gemmer sig bag skærmene.
  Jeg er ikke enig med dig i mange ting, men er er stolt af at du har en mening, og så du tør stå frem med den, og så kan jeg jo tænke mit om det. dette skal ikke være en debat om hvorvidt jeg er enig eller ej bare at jeg synes det er flot du tør stå frem trods den modstand du forventeligt må møde.
  Keep strong.
  Din bror.

  Like

  1. Jeg er glad for du læser med, lillebror. Og jeg ved jeg må forvente modstand, og det er okay. Men det er også okay at indrømme at modstanden kræver kræfter at komme igennem, og at den kan gøre ondt. Min pointe er at med kærligheden kommer vi længst, og jeg prøver for tiden, at minde mig selv om dette hele tiden. Både for at beskytte mig selv lidt mod modstanden, men også fordi jeg tror på verden bliver et bedre sted, hvis vi lever et mere kærligt liv.

   Like

 2. Kære Pernille
  Jeg tænker, at det er en meget vigtig del af dit budskab, at du står et meget sårbart sted – og at du føler smerten ved at blive udsat for kritik af det liv, du lever og fortæller Verden om.
  Verden er inde i en kæmpe opbrudsfase.
  Der er så megen smerte på alle planer.
  Fordi kulturen har udviklet sig i en yderst menneskefremmed retning.
  Og netop derfor erkender flere og flere mennesker, at de ikke kan leve så fremmedgørende liv.
  Du er én af stemmerne i fronttroppen.
  Og du lever det, du siger.
  Netop derfor vil hele dit liv være en kraftig provokation for mange, der vil føle, at der bliver stillet spørgsmålstegn ved hele deres livsførelse.
  Sådan må det være, når store forandringer er ved at tage form.
  Tak for din klare stemme i en turbulent tid.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s