Hjemmeliv og følelser

28535845_10160159252290338_304741733_n

Her den sidste tid har vi været igennem en form for mental udrensning her hjemme. Derfor har jeg været lidt stille, fordi jeg bare har været så optaget af, at komme til bunds i hvad der sker især for og i mig selv.

Vi har hjemmeskolet i fem måneder. Og jeg er stadig ikke i mål med rutiner og rytmer, som jeg sådan ønsker at skabe. Det ligger mig simpelthen ikke naturligt. Jeg har en kæmpe frihedstrang, og for faste rammer kan nærmest give mig kvælningsfølelse. Men de her rytmer er bare så vigtige at få skabt. For jo mere der bare er, dag efter dag, uge efter uge, måned efter måned, efter en fast formel, jo mere kan man lade sin kreativitet og fantasi blomstre, fordi der er nogle ting der er sat i system, som man ikke skal bruge energi på at tænke over. F.eks. hvis vi ved at hver søndag vander vi planter, hver tirsdag skurer vi toilettet osv.., så skal vi ikke gå og huske på disse ting, men kan bruge hovedet på andre, mere sjove ting. Jeg vil så gerne lave en daglig rytme som fungerer, hvor vi får lavet lidt ‘skoleting’, jeg får dyrket yoga, vi får luft og motion og det praktiske også bare glider. Jeg prøver, virkelig.

Men med hjemmelivet er en hel masse godt gemte følelser kommet til overfladen. Med trygheden og nærværet er blevet skabt et rum i mig og min søn med plads til sorg og vrede. Følelser der har været stoppet ind i afkroge af os selv, stikker nu deres mange hoveder frem og det er ret hårdt at håndtere. Men jeg ved i mit hjerte at det er godt – alle følelser er okay og vi healer sammen.

Jeg har i denne proces fået mig en ‘empathy buddy’, som jeg ringer til og med, og vi fortæller frit fra leveren, om ting vi oplever og føler, og giver hinanden et rum, hvor vi bliver lyttet til uden at blive dømt, uden at blive vurderet, og så tilbyder vi hinanden vores indsigter, når sådanne kommer op. Det er fuldstændig fantastisk. Kvinden befinder sig i Australien, som jeg har en stærk stærk tilknytning til, og det kræver lidt logistisk snilde at få samtalerne i kalenderen, men det lykkes og jeg elsker det. Hun er fantastisk inspirerende og lyser min vej op for mig.

Jeg ved at når der er svære tider med vores børn, så er det ofte fordi noget i os selv bliver trigget af dem og deres adfærd. Vi må derfor tage ansvar for vores egne følelser og det er det jeg gør nu. Jeg arbejder med mig selv, så jeg bedre kan rumme mine børns følelser. Det er så vigtigt i min optik. Og jeg vil skrive et uddybende indlæg om dette snart.

Så lige nu healer jeg mig selv, så jeg kan heale min søn. Det gode er nemlig at ALT altid kan heales. Det er aldrig for sent og det synes jeg er så fantastisk dejligt at huske på i svære tider.

Og idag lykkes jeg med at lave en god morgen, der bare gled. Jeg havde tænkt i mit hovede hvordan rytmen kunne være, og det viste sig at den fungerede. HURRA!

28721928_10160159259145338_1081920654_n

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s