Lyserød kvindekraft

29003973_10160232481550338_198957610_n

Er jeg ikke bare nuttet, mor? – siger hun da jeg skal tage dette billede. Og jo – hun er jo helt vildt nuttet. Og jeg er så taknemmelig for at have så dejlige børn.

Irmelin er mit lille spejl. Hun lignede mig på en prik fra det øjeblik hun blev født, og når man sammenligner billeder af os hvor vi har samme alder, så kan man ofte ikke se forskel. Hun har også samme personlighed som mig, selvom hun jo også er helt sin egen.

Hun har haft det meget meget svært med seperation. Hun er nu over tre og går i panik somme tider, hvis jeg ikke er hjemme til at putte. Det er mor, frem for alle andre, altid. Faktisk i en grad som ikke er helt sund. Så det arbejder vi med.

Hun elsker lyserød. Hun elsker prinsesser, balletdans, kjoler, barbie og dukker. Hun elsker alt hvad der er ‘piget’ eller ‘tøset’ – alt det jeg har forsøgt at styre udenom for hende. Da vi fik hende bad jeg nemlig eksplicit om ikke at få lyserøde ting og jeg får knopper af de der lyserøde pigetøjsafdelinger der er i butikkerne. Men jeg kan intet stille op – barnet vil være lyserød og når vi leger rollelege taler hun med høj og skinger stemme og vil kun lege med piger og have bedste veninder.

Jeg har erkendt at hun faktisk, naturligvis helt uden at være vidende herom, er igang med at tvinge mig til at omfavne min egen lyserøde side. Så da jeg for et par uger siden lavede en kvindecirkel for mine fellow doula mamas, gik jeg med min intuition omkring forberedelserne, og derfor endte det med at vi sad i et meget lyserødt og kærlighedsfyldt rum, mens vi gav og modtog den utroligt kærlige energi der opstod imellem os. Og lige der indså jeg, at jeg for pokker jo selv er mega vild med lyserød. Jeg er jo også mega nuttet, elsker prinsesser og at have veninder og alt hvad der er ‘piget’. Jeg har altid været sådan. Jeg har aldrig haft drengevenner, udover mine brødre (og dem gad jeg egentlig heller ikke;) ), og jeg har aldrig været den der hårde type, jeg har brugt meget af mit liv på at foregive. Jeg er feminin, moderlig og sensitiv. Og i disse kvaliteter er der enorme styrker. I min kvindelighed er der en kraft, en visdom, som er så værdifuld, og som jeg gerne vil omfavne og dermed lære min datter at bruge og min søn at værdsætte. Fremtiden er feminin ❤

28907054_10160232646065338_333166694_n
Denne tatovering er et keltisk tegn for moderskab – og jeg elsker den

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s