Det var egentlig ikke det jeg ville skrive…

30422038_10160373380450338_162708780_n

I de her dage poster jeg mere på instagram, end jeg sætter mig og skriver på bloggen. Jeg har været alene med børnene i seks dage, mens Nikolaj var på job i Toronto, og havde ikke energien eller lysten til at skrive. Jeg burde nok ikke sådan sylte bloggen her, men somme tider sker det, fordi jeg ikke har lyst til at den skal være en pligt, frem for alt. Og når der ikke er noget der kalder på at blive nedfældet her inde, så lader jeg simpelthen være.

Billedet ovenover er fra idag, hvor Bønne hjalp mig med at male trappen for tredje gang. Han var meget omhyggelig og selvom han kun orkede at male et enkelt stødtrin af gangen, så var der stadig så meget læring i den proces. Han lærte at dyppe penslen ikke for meget og ikke for lidt og at give den et nænsomt svirp som den forlod malerbøtten, for at undgå klatter. Han lærte hvor meget koncentration det kræver at udføre en manuel opgave, og tilfredsstillelsen ved at have bidraget til et praktisk husprojekt. Trappen er husets eneste, så derfor har de seneste dage også lært begge børn om, at passe på når der er blevet malet (kun moren her har sat sine bare tæer i malerklatter, og slæbt dem rundt på trægulvet), og om tålmodighed med tørretider. De har også lært om værdien ved selv at kunne udføre håndværk, det dejlige ved at bruge sine hænder og respekt for andres arbejde. Og jeg har nydt at involvere dem, og synes der har været så meget vigtig læring i hele processen.

Før i tiden ville jeg have tænkt, at når der skulle males, måtte børnene ud af huset. Tanken om væltede malerbøtter og børnefingre på nymalede overflader kunne give mig decideret stress. Men der er jo så meget værdi i at inddrage børnene. Det er nok logik for mange, men fysisk for mig selv helt nyt at opleve. Der er bare en helt anden naturlighed ved børnenes deltagelse i alt i livet sådan som vi lever nu. Og det er så fantastisk for os alle sammen.

Tidligere idag postede jeg billedet ovenfor på Instagram. Intentionen var et lille skriv om alt det vi har nået idag, på en hjemmedag i hjemmeskolen. Men det endte med at handle om alt det her med den læring, der har været i de seneste dages malerprojekter. Og det er egentlig noget sjovt noget med mine små skriverier på Insta. Fordi jeg oplever gang på gang, at min plan for skriveriet ender med at blive, helt subtilt og uden at jeg egentlig lægger mærke til det, til noget helt andet. Altså det jeg tænker jeg vil skrive, bliver til noget helt andet. Og fordi jeg prøver at leve med hjertet, så øver jeg mig virkelig i at gå med det der kommer. Også selvom det betyder at jeg kasserer mine planer. For jeg kan mærke at der inde i mig, i min essens, i min intuition, i min kerne, der er nogle budskaber og refleksioner, som jeg skal lade komme frem. Der inde er kærligheden, mit sande jeg, og alt det jeg har på hjerte i dette liv. Og det er det jeg har lyst til at lade mig styre af. Mit behov for kontrol skal ikke lede mig længere – andres tanker, eller hvordan andre gør, eller lever, eller synes, eller ser ud skal ikke længere sætte dagsorden i mit liv. Mit liv er mit. Mine skriverier er mine. Og jeg gør det der føles rigtigt. For mig og min familie.

Der sker virkelig magiske ting når jeg lever sådan. Med hjertet først. I mit hovede er generelt alt for mange tanker, planer, undersøgelser, refleksioner, analyser osv. osv.. Og det lærer jeg langsomt at skrue lidt ned for, som jeg kommer mere i kontakt med mig selv og mine inderste ønsker. Mit hjerte, min intuition, kan sagtens finde ud af at lede. Jeg ved dybest set altid godt selv, hvad der er det rigtige for mig og mine elskede, og det er det jeg nu lytter mest til. Når jeg har mere tillid, læner mig mere tilbage og hviler mere i mig selv – finder jordforbindelse – så sker alt det bedste. Jeg kan ikke forcere eller kontrollere lykken. Jeg kan give slip, lade kærligheden flyde, og så er alt faktisk helt enormt godt, fordi jeg gør dette.

30825487_10160373381445338_1225596223_o

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s