Om mig

Mit navn er Pernielle Aurore Eckhoff Rønnow. Efternavnet har jeg giftet mig til, og synes det er ret så flot. Ligesom min mand, som jeg har delt mit hjerte med i ti år (plus det løse).

Det afrikanske ordsprog – Det kræver en landsby at opfostre børn – er inspirationen til denne blog. For det moderne menneske, JEG, lider et kæmpe afsavn, fordi vi alle er os selv nærmest. Fordi fællesskaberne er gledet i baggrunden for individualiteten og vores søgen efter vores egen lykke. Det her er en blog om familieliv i et samfund, hvor vi er kommet alt for langt fra Vores menneskelige behov for nærvær og omsorg.

Da jeg selv fik mit første barn for syv år siden, kom et helt nyt behov for at kende de mennesker jeg fysisk omgav mig med. Et behov for at have en dør at kunne banke på, når jeg manglede en kop sukker eller sad alene med barnet, fordi min kæreste var igang med at starte sin karriere, og måtte knokle lidt ekstra i en periode. Jeg havde behov for nogen at drikke en kop kaffe med og sludre om løst og fast. Jeg higede efter naboskab og de nemme (sådan logistisk) relationer.

Jeg fik naboskabet i en periode, men da der så i vores opgang var en del fraflytning, smuldrede dette mellem hænderne på mig. I nogle måneder forstod jeg ikke min tristesse. Jeg følte en mangel, et savn, og det gik op for mig, at det naboskab, den følelse af at have en landsby, var væk. Jeg var i sorg og følte kæmpe afsavn.

Nu er vi flyttet fra byen. Til Nordsjælland, Espergærde – en meget mindre by tæt på naturen. Vi har fået lidt mere plads til Vores lille familie og luften føles renere. Vi, eller mest jeg, er begyndt at hjemmeskole og har derfor nu begge børn hjemme igen. Vi lever derfor et liv der er langt fra det de fleste lever.

Bloggen her handler stadig om det samme. Om fællesskaber og familieliv. Og om min egen rejse udi moderskabet, og om at lytte mere til instinkterne og vores menneskelige behov.

Hvis du er med så langt, så velkommen. Håber dem der interesserer sig for mine skriverier, vil byde ind med tanker og andet input. Det vil jeg elske!

 

P.S. Udover at blogge her, som er min helt egen personlige ting, så har jeg også nogle mere professionelle skills, man kan få glæde af. Jeg er journalist, tv-tilrettelægger og kommunikatør. Jeg vil enormt gerne lave meningsfulde samarbejder, med mennesker hvis projekter eller personer, føles meningsfulde for mig. Så hiv endelig fat i mig, hvis det kunne være aktuelt for dig/Jer.